tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kamomillan vappuvinkit 2011

Vappu tulee ihan justiinsa! Onneksi senkin voi viettää eläinystävällisesti.


  • Kamomilla suosittelee vappupöytään munkkeja, tippaleipiä, rosetteja tai suolaisia corn dogeja. Myös hiivattomille pikamunkeille löytyy blogista ohje.
  • Jos et jaksa itse käristellä munkkipadan ääressä, löytyy vegaanisia munkkeja myös valmiina. Munkkeja voi ostaa Pyynikin näkötornilta ja Tammelan puistokadun Aamuruskosta. Arnold'sin Original-kokoisista donitseista kaneli-sokeri ja kookos ovat vegaaniset. (Arnold'sin pikkudonitsien taikina sisältää kananmunaa.) Monia muitakin vegaanimunkkeja on saatavilla, ja lista niistä löytyy Vegaanituotteet-sivustolta.
  • Dinan maailman vappureseptit löytyvät täältä. Blogissa juhlitaan vapun ohessa blogin 2-vuotissynttäreitä. Isot onnittelut!
  • Uudessa mustassa on tehty vappupiknikkiä ajatellen vepaksia eli vegaanisia tapaksia.
  • Kasviskasarista löytyy erittäin vappuhenkinen Työläisen vappuleivos.
  • Keittiö ja puutarha tarjoilee vappumenun, josta voi etsiä vinkkejä omaan vappupöytään.
  • Vegaanin nakkiosasto on kasvavaa sorttia. Topas Wheatyn ja Astrid och Apornan nakit maistuvat oikein mainioille. Niitä voi kysellä Runsaudensarvesta, Ruohonjuuresta, Punnitse ja Säästä -kaupasta, Ekolosta, Asokasta, luontaistuotekaupoista ja isommista marketeista.
  • Lihapullia kaipaavalle kasvissyöjälle apu löytyy itsetehdyistä soijarouhepyöryköistä tai Göttbullareista, joista Pidempi korsi on kirjoittanut ylistävän tekstin, mihin mielipiteeseen yhdyn täysin. Astrid och Apornan Göttbullareita voi ostaa ainakin Ruohonjuuresta.
  • Perunasalaatin voi tietysti tehdä itsekin, mutta kiireinen ostaa sen kaupasta. Atrian kevyt perunasalaatti (kuten saman firman Kevyt punajuurisalaatti) on valmistettu ilman eläinperäisiä tuotteita.
Koska kotoani ei löydy vappukrääsää, piti minun piirtää serpentiinit itse.


Oikein hauskaa vappua kaikille toivottelevat Kamomilla ja Satu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu